OD BROJA 11 DO 24 SPECIJALIZOVANI PROGRAMSKI PAKETI (SPP) ZA KNJIGOVODSTVO FIRME: samo ono što firma radi i što joj treba

SADRŽAJ PROGRAMSKIH PAKETA

SPP Programski paketi sadrže samo one knjigovodstvene i poslovne programe-referate koji su propisani i potrebni za poslovanje specifične firme koja se bavi tačno određenom delatnošću i koji su namenjeni ili za prosto ili za dvojno knjigovodstvo. Ne može se kao kod PPP paketa voditi istovremeno i dvojno i prosto knjigovodstvo za jednu istu firmu ili pak za neke firme dvojno a za neke prosto knjigovodstvo. Ovi paketi su namenjeni za rad Preduzetnicima koji po profesiji nisu knjigovođe, pa su shodno tome dizajnirani tako da budu pregledni i jasni i knjigovodstvenim laicima, da se većina operacija može brzo i intuitivno razumeti bez velikog čitanja uputstava i eksperimentisanja. Naravno, to uprošćavanje i pojednostavljenje programa ima svoju granicu, jer njenim prelaskom ti isti programi izgubili bi knjigovodstvenu funkciju zbog koje i postoje.

JEDNA SPECIFIČNA FIRMA KAO KORISNIK PROGRAMA
Putem ovog programskog paketa računovodstvo i knjigovodstvo, kao i ostalo poslovanje, može da vodi pojedinačna firma (preduzeće, Preduzetnik (radnja), Društvo, Ustanova, Ostali) na jednom računaru ili na više računara vezanih u mrežu ili vezanih preko interneta i sa jednom bazom podataka koja obuhvata samo tu jednu firmu.

Rad u mreži moguć je po dva sistema: Prvi sistem je Sistem Client-Server gde više korisnika, svako sa svog računara klijenta, pristupaju istoj bazi podataka koja se nalazi u jednom izdvojenom računaru serveru. Drugi sistem je Sistem gde svaki korisnik u svom računaru klijentu ima svoju lokalnu bazu podataka, a ostali korisnici, svako iz svog računara klijenta, mogu pristupiti toj lokalnoj bazi. Ovo je unakrsna veza računara. Treći sistem je Sistem pristupa preko interneta (Remote Desktop service) jednoj istoj bazi podataka koja se nalazi u računaru serveru stacioniranom u firmi gde on istovremeno služi i za Prvi sistem rada.

Baza podataka se formira automatski a održava se iz posebnih programa alata (servera baze podataka i administratora baze podataka) čija je isključiva funkcija održavanje sistema baze podataka, a koji su sastavni deo programskog paketa CSYSTEMS™

SPP za Proizvodnju

Specijalizovani Programski Paket za proizvodnju

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s